Talentenjagers is dé plek voor nieuwsgierige kinderen!


Vanuit Jong Hoogeveen is zes jaar geleden het idee ontstaan om een Weekendschool in Hoogeveen op te starten. Dit is met veel enthousiasme van ouders, kinderen en bedrijven uitgevoerd. Het is de plek geworden waar kinderen uit groep 7 & 8 kennis kunnen maken met boeiende leefwerelden. Ze krijgen de kans een kijkje te nemen achter de schermen bij verschillende beroepen. Dit helpt hen om hun wereld te verbreden, zelfvertrouwen op te doen en erachter te komen waar zij in uitblinken.

Vanaf 2021 zijn er een aantal dingen veranderd, waaronder de naam en de dag. De bijeenkomsten vinden nu plaats op een middag na schooltijd. Er wordt altijd verzameld op een vaste, vertrouwde plek in de buurt en vanuit daar gaan we op pad naar interessante bedrijven.

Talentenjagers is leuk én leerzaam, vooral doordat de kinderen worden uitgedaagd in de praktijk. De gastdocenten vertellen enthousiast over hun beroep en kinderen mogen zelf meewerken en ervaren hoe iets werkt. De kinderen ontwikkelen zo nieuwe vaardigheden en maken kennis met allerlei beroepen. Ze bouwen een netwerk op dat gunstig kan zijn voor hun toekomst. Ze komen met veel nieuwe dingen in aanraking en komen er hierdoor achter wat goed bij hen past.

De bijzondere dingen die de kinderen meemaken bij Talentenjagers, delen zij natuurlijk in de klas, maar ook thuis. Zo inspireren ze klasgenoten, broertjes, zusjes en ouders.

Praktisch
- De bijeenkomsten zijn wekelijks van +/- 14.30 tot 17.00 (m.u.v. de schoolvakanties)
- De groep is altijd hetzelfde en bestaat uit maximaal 15 kinderen uit groep 7 & 8
- Deelname is in ieder geval voor één schooljaar, maar als je in groep 7 begint, mag je je in groep 8 nog een keer opgeven!
- Vervoer van en naar de bedrijven wordt verzorgd
- Deelname is gratis

Interesse?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Laat dit veld hieronder leeg: